Sverige Cupen 2012

DATUM: 2012-01-18 | KLOCKSLAG: 21:36:07
Sverige Cupen 2012


Klockan 10.00 i fredags morse så ställde 41 spelare och ledare upp i givakt för avfärd mot Katrineholm och Sverige Cupen. Tomma blickar och nervösa ansiktuttryck vittnade om att spelarna såg denna helg som en av de största handbollsmässigt än så länge i deras handbollskarriär. Sen att både kill- och tjejlaget åkte tillsammans gjorde kanske inte saken bättre… Vanan trogen så var det relativt tyst fram till en bit efter Borås då interaktionen mellan alla på bussen började. Stereon åkte på och Michael Ziegler förbannade mig för att jag ställt frågan till tjejerna om just vem som tar med musikanläggning. Efter lunch, film och mellanmål ankom vi till Katrineholm runt kvart över tre. Drygt en och en halvtimma efter ankomst var det dags för tjejerna att gå i elden för deras första match.


Flickor, gruppspelsmatch 1, Göteborg - Södermanland

 

Under alla mina år i Katrineholm på både Sverige Cupen och Junior Elit Cup kan jag inte minnas att Göteborg har spelat den allra första matchen någon gång. Visst går det att hitta fördelar med detta som att vi fick tid att värma upp på planen och att det fortfarande var lugnt i Duveholmshallarna då allt folk ännu inte anlänt till Katrineholm. Tyvärr finns det nog större nackdelar… Toknervösa tjejer likbleka i ansiktet hade knappt fått lokaliserat sig, inte kunnat se några matcher innan och hade ingen aning om hur det var att spela i dessa hallar när publiken i princip sitter på planen. Det tog 20 minuter innan de anpassat sig. Halvtidsresultat 4-4 vittnar tydligt om det krampaktiga spel på banan. Dock i andra halvlek var det aldrig något snack, Göteborg trampade på gasen och körde således över Södermanland. Vinst med 16-8 och alla tjejerna fick vara på banan och visste nu hur det var att spela Sverige Cupen.


Målskyttar: Ida Reinholdsson (Önnereds HK) 3, Elsa Månsson (Bjurslätts IF) 2, Olivia Mellegård (Önnereds HK) 2, Cassandra Hom (Kärra HF) 2, Tilda Olsson (IK Sävehof) 2, Linn Vaghfeldt (Kärra HF) 2, Emelie Batista (Bjurslätts IF) 1, Emily Chiappini Zamola (IK Sävehof) 1, Elin Ziegler (Önnereds HK) 1.

 

Fullspäckat schema efter kamperna med middag, inkvartering i rummen, landskamper och snack om morgondagen. Trötta trupper som landade på luftmadrasserna på fredagskvällen!


Dagens ”bästa”: Såhär i efterhand sitter jag och småskrattar lite åt de båda tränarna för killaget, Andreas ”Dacke” Dackander och Johan ”Daggen” Wrångelin, där både nog hade önskat en bättre start på helgen. Dackes barn insjuknade nämligen i förkylning så han fick invänta barnvakt och sedan köra själv till Katrineholm. Daggen skulle stryka på morgonen och sedan sätta sig på spårvagnen mot samlingen. Innan han satte sig på vagnen kom han på att han kanske glömt att stänga av strykjärnet, gick hem och fick istället ta bilen till samlingen. Inte allt för lätt att hitta billig parkering för helgen innebar en svidande parkeringsavgift för honom. Som sagt, det kunde börjat bättre…

 

När väckarklockan för tjejerna var ställd på 06.45 och landskampen som sedan skulle avsluta dagen startade 20.00 så visste alla att detta skulle bli en lååång dag. 3 matcher väntade för tjejerna och 2 för killarna.


Flickor, gruppspelsmatch 2, Göteborg - Västerbotten

 

Klockan 09.10 blåste domarna igång matchen och farhågorna om att morgonmatcher alltid kan bli en sömnig historia slogs ganska snabbt i kras. Tjejerna visade Västerbotten ingen pardon utan krossade dem med hela 21 - 5 efter 9 - 3 i halvlek. Både under fredagens match och denna så visade tjejerna att de hade tagit till sig det utgrupperade försvarsspelet vi har jobbat med. Bakåt såg vi starka ut med försvarsspelet samt bra målvaktsspel och skulle vi bara släppa på handbromsen framåt skulle vi bli livsfarliga i turneringen.


Målskyttar:

 

Emelie Batista 3, Elsa Månsson 3, Ida Reinholdsson 3, Linn Vaghfeldt 3, Elin Ziegler 3, Maria Sundin 2, Olivia Mellegård 2, Emily Chiappini Zamola 1, Olivia Öjeskär 1.

 

Innan tjejernas andra match så skulle killarna hinna spela bägge sina. D.v.s. väldigt långt uppehåll för tjejerna och ett kortare för killarna.


Flickor, gruppspelsmatch 3, Göteborg - Värmland

 

När killarna var mitt uppe i matchen mot Dala/Gävleborg började tjejerna ladda för matchen mot Värmland. Detta var en match där vi ledare hade på förhand bestämt att vi skulle gå ner från vårt offensiva försvarsspel och istället spela 6-0. Detta för att få träning på detta och i fortsättningen ha två olika försvar att byta med samt där vi skulle få chansen att få trygghet i de samma. Av attityden, viljan och engagemanget fanns mer att önska efter de två första matcherna så vi lade stort fokus på detta till denna match. Rebecka Simonsson, mental coach i laget; tillsammans med Elin Malmström, distriktslagskapten, lade ner arbete på att detta skulle förbättras från och med denna match. Skillnaden var total de första 10 minuterna av matchen men klinga sedan av igen. Vi kände oss aldrig trygga även om vi hade en ledning på 4 bollar i halvlek (12-8) men sett över hela matchen så var vi det bättre laget och kunde vinna med 23 - 14 till slut efter en riktigt bra period i mitten av andra halvlek.


Målskyttar:

 

Olivia Öjekär 5, Cassandra Hom 4, Linn Vaghfeldt 3, Emelie Batista 2, Maria Sundin 2, Linnea Rundberg 2, Tilda Olsson 2, Ida Reinholdsson 2, Emily Chiappini Zamola 1.


Flickor, gruppspelsmatch 4, Göteborg - Bohuslän - Dal

 

En gruppfinal och tillika ett derby i dessa sammanhang. Ytterligare fokus från Rebecka och Elin på attityd och inställning gav verkligen effekt! Om vi höll igång i 10 min i förra matchen så var det maximalt 10 min som vi inte klappade, stampade fötterna, gjorde målgester och visade alla på och utanför banan att vi var för att göra proceduren kort med Bohuslän-Dal. Försvaret tillsammans med målvakterna stängde igen och i anfallen klav vi på ordentligt och gav våra norra grannar aldrig någon chans. En fantastisk inramning med killaget i ena hörnet som stod upp långa perioder av matcher och förde bra med oväsen, övertag bland föräldrar på långsidan och en skara Bohuslän-Dalare i andra hörnet och dessutom gick matchen i D-hallen som är den enda separata hallen. Hög ljudnivå och mycket vilja helt i vår smak! Efter 11-8 i halvlek gick vi ifrån ytterligare i andra och solklar vinst med 20 - 13. Gruppseger och Uppland skulle mötas på söndags morgonen i en kvartsfinal!


Målskyttar:

 

Emelie Batista 4, Elsa Månsson 3, Olivia Mellegård 3, Ida Reinholdsson 3, Cassandra Hom 2, Linn Vaghfeldt 2, Sofia Hvenfelt 2, Linnea Rundberg 1.

 

Lång dag som avslutades på bästa sätt! Landskamp på detta och ingen hade några större problem att följa John Blund.


Dagens ”bästa”: Matchen för tjejerna mot Bohuslän-Dal är en match verkligen i min smak! Hög ljudnivå, rivalitet mellan lagen, hårt och tufft spel, mycket laddning, trång hall m.m. Rebecka och Elin gjorde ett väldigt bra arbete med det mentala hos tjejerna!


 

 

Söndag morgon följde samma procedur som lördagen. Tidig väckning och laddning för kvartsfinalerna. Tjejerna först upp och först att ställas i A-slutspel (killarna spelade matchen efter)!


Flickor, kvartsfinal, Göteborg - Uppland

 

Tyvärr måste jag erkänna att det än idag är svårt att prata om denna match… Mycket tung förlust som kändes VÄLDIGT onödig. Vi hade väldigt mycket mer att ge men fick inte ut detta i denna match och då slår vi inte ett samspelt och bra Uppland. Uppland fick hål på vårt försvar tidigt och vi fick ganska snabbt gå ner på 6-0 istället för vårt utgrupperade försvar. Trots detta fick vi inget grepp om dem som fortsatte att vara stabila i sitt anfallsspel. Det ville sig inte framåt och under läge i paus med 7-11. Trots detta så kändes det som att vi kunde betydligt och att detta skulle ge oss en bra chans i andra halvlek. Andra fortsatte ungefär som den första och vi fick pröva både enkelpunkt och dubbelpunkt för att försöka knappa in några mål. Tyvärr gick det inte utan Uppland segrade rättvist med 17 - 19. Tomma, ledsna och besvikna tjejer väntade i omklädningsrummet och detta kände även vi tränare. Vi hade hoppats på en semifinalplats.

 

Dock skall vi inte gräva ner oss allt för mycket för i detta tjejlag finns det många duktiga individer och jag tror att många kommer med sina spetskompetenser att bli uttagna till Riksläger 1. Detta är syftet för Göteborg i Sverige Cupen, att visa upp så många spelare som möjligt, och det tycker jag att vi gjort och i detta lag finns en väldig kapacitet!


Målskyttar: Lovisa Ekberg 5, Tilda Olsson 4, Ida Reinholdsson 4, Sofia Hvenfelt 2, Emily Chiappini Zamola 1, Elin Ziegler 1.


Dagens ”bästa”: Väljer mellan semifinalen och den här historien: Alla sitter i matsalen efter semifinalen då någon frågar en av oss ledare vilka som spelar tjejfinalen. Han svarar Skåne och Stockholm varpå en annan ledare ställer frågan ”-Vilka möter dem då?”.


Avslutningsvis vill jag tacka alla spelare, ledare och föräldrar för en trevlig helg men också alla er ledare där ute som tränat alla duktiga spelare. Jag är övertygad om att Göteborg har med många spelare när kallelsen till Riksläger 1 kommer ut!

Detta har våran tränare skrivit om helgen så läs ifall ni orkar! Riktigt bra skrivet och jag började nästan gråta när jag läste om kvartfinalen, så jädra synd! ÅÅHH längtar tillbaka så himla mycket, vill bara spela om den där jävla matchen. Aja här har ni Sverige cupen!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0